marți, 27 mai 2008

cretinism

diminetile ... ucigatoare de vise si somn.
le urasc. la fel cum urasc mirosul cartierului meu dimineata ... miroase a seminte prajite, alune si naut ... totul amestecat intr-o aroma palida de cafea. ucigator de respingator.
telefonul suna intermitent ... din 5 in 5 minute snoozul imi zgarie timpanul si intr-un final e timpul ... timpul sa ating cimentul rece din baie, sa simt curentii de aer de la gura de aerisire de sub chiuveta, apa rece care imi pute a balta si a broaste ... singurul lucru care imi place dimineata in baie este spalatul pe dinti. racoarea pe care o simt de la pasta super mentolata si de la apa de gura si fiorul de zgribulici pe care il simt din varful capului pana la degetele de la picioare ... urasc cand n-am apa calda pentru dus ... in acele dimineti nu ma trezesc complet.
poate reusesc sa evit bucataria ... cum frigiderul este pe hol incerc sa iau asa-zisul mic dejun in timp ce-mi calc camasa, sau imi perii parul ... sau dau cu rimel ... sau in timp ce-mi caut cu disperare cheile ... nu le gasesc niciodata.
si ... plec. si stramb din nas cum ies pe usa ... Pulica iar a vomitat pe scara si baba-cloanta din fata iar a fumat si pute a tigari romanesti puturoase.
si ajung la parter si ies pe usa din dos. e greoaie si e rece si e verde ... aleea post asfaltata ma face sa-mi aduc aminte ca iar nu am fost la stomatolog. primul pas imi zguduie maxilarul si simt raceala in masea.
vizita la magazin: un pachet de dunhill albasru lung, o bricheta si o sticla de cola ... multumesc!
pana la metrou mai avem de parcurs fix 7 minute ... nici in dimineata asta nu mergem pe jos pana la munci ... nu! iar imi este lene si de ce pana la urma sa nu iau metroul pentru o statie??
da. pute iar a canalizare si iar e apa la metrou si iar l-am pierdut. shit! la fel in fiecare dimineata il pierd. nu-i nimic, e inca devreme imi mai permit inca 5 minute pana vine urmatorul ... indulgenta ii acord chiar si un ragaz suplimentar de pana la 9 minute intarziere. sunt in grafic
atentie se inchid usile si urmeaza statia ... a urmat si buluc toata lumea pe usi. e momentul adevarului: ne calcam in picioare, coate si pumni si iesim ... ba nu, inca ... ajungem la rulanta ... shit. iar si-a aprins unu tigara in fata mea si iar mi se face rau simtind fumul ala puturos amestecat cu aerul curat ce-mi intra direct in plamani. cred ca sunt verde la fata! daca eu, fumatoare, ma simt asa nu vreau sa ma gandesc la ceilalti. va rog, fumatori ... nu va aprindeti tigara in timp ce iesiti pe scara rulanta de la metrou! n-aveti idee cat e de groaznica e senzatia pe care o simte cel din spatele vostru.
intersectia nenorocita ... fi-mi-ar greata de toti bulangii si boschetarii si puslamalele si betivanii ordinari si smecherii imputiti ce bantuie prin zone d`astea! fi-mi-ar rau de toti cretinii care nu stiu sa opreasca la semafor! idiotilor!! cum poate sa puta in halul asta a pisat in statia aia de autobuz nu-mi pot explica. in fiecare dimineata trec pe langa ea, de cele mai multe ori e pustie ... si pute de-ti muta nasu`. iar mi se face rau!
gata ... inca cativa pasi si ma rup de mizeria asta ordinara de pe strada asta nenorocita ... am intrat. buna dimineata! n-avem cafea la tonomat! n-a venit baiatu de la nescafe! mama lui de puturos... gata am ajuns la 2 ... intru pe prima usa ... apoi pe a doua ... uite si biroul... alinutza iar intarzie. calculatorul e deja pornit de dani matinalu` si ... avem cafea pe terasa ... frumos ... tigara ... una ... inca una ... hai mai sunt doar 5 minute. gata!

incepem

Niciun comentariu: